Ιταλία: Η Ελλάδα πρότυπο εμβολιασμού για τα μικρά νησιά

Ιταλία: Η Ελλάδα πρότυπο εμβολιασμού για τα μικρά νησιά

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

Τον σχεδιασμό της Ελλάδας για τον εμβολιασμό θέλουν να μιμηθούν τα τρία, μικρά νησία των Έγκαντι (Φαβινιάνα, Λεβάντσο και Μαρέτιμο) που βρίσκονται δίπλα στη Σικελία.

Όπως ανέφεραν τα κανάλια του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, στόχος της κίνησης αυτής, που έχει ως σημείο αναφοράς τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, είναι να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός από τον κορωνοϊό, αλλά και να ευνοηθεί η έλευση των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο.

Μάλιστα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις περασμένες ημέρες, έδωσαν μεγάλη έμφαση στην είδηση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού των κατοίκων του Καστελλόριζου, το οποίο έγινε «covid -free νησί», δηλαδή, έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες σε συνθήκες πλήρους ασφαλείας.

Ένας από τους πρώτους που ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να εμβολιαστεί άμεσα όλος ο πληθυσμός της περιοχής του, ήταν ο δήμαρχος της Φαβινιάνα, Φραντσέσκο Φορτζιόνε ο οποίος θέλει να πετύχει μια ευνοϊκότερη τουριστική σεζόν από την περσινή.

Επίσης ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουζουμέτσι στήριξε το αίτημα και ζήτησε από την κυβέρνηση της Ρώμης «να εντάξει στη λίστα των πολιτών προς άμεσο εμβολιασμό, τους κατοίκους των μικρότερων και απομακρυσμένων νησιών της χώρας».

Σημειώνεται ότι στην Ιταλία ο εμβολιασμός στους κατοίκους των μικρών νήσων, που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρώμης και Νάπολης , ξεκίνησε χάρη στη μεταφορά των παρτίδων από την ιταλική οικονομική αστυνομία.