ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Αγγελοπούλου: Καθήκον της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» να συμβάλλει στη μάχη κατά της πανδημίας

Γ. Αγγελοπούλου: Καθήκον της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» να συμβάλλει στη μάχη κατά της πανδημίας

Στη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο ΕΣΥ, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, επισημαίνοντας: «είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε μέσω των εσόδων μας στη μάχη κατά της πανδημίας».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ανέφερε ότι με την Ολομέλεια συζήτησαν για την πανδημία και πως θα σταθεί η Επιτροπή αρωγός στη μάχη με την πανδημία.

«Με τα έσοδα που παίρνουμε από τα νομίσματα που αγοράζει ο κόσμος εντός κι εκτός Ελλάδας, χρηματοδοτούμε δράσεις που δημιουργούν διεξόδους στα προβλήματα που φέρνει η σημερινή συγκυρία. Παλιά είχαμε τις μάχες, σήμερα μαχόμαστε για την υγεία και τη ζωή μας, πώς θα μπορούσαμε να είμαστε αδιάφοροι;», τόνισε.

«Αυτά τα χρήματα, τα 2.330.000 κάναμε διαγωνισμό -παρότι τα χρήματα δεν είναι από το Δημόσιο- με τρεις εταιρείες ένας κηρύχθηκε ανόδος κι αυτή την στιγμή ετοιμάζονται οι κλίνες», πρόσθεσε.

«Είναι ο πατριωτισμός μας, η υποχρέωσή μας που κάνουμε αυτή τη δουλειά», τόνισε κι ευχαρίστησε τους χορηγούς της προσπάθειας και τους πολίτες που αγοράζουν τα νομίσματα. Σημείωσε, δε, ότι το ασημένιο νόμισμα με τη φιγούρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εξαντλήθηκε.

Ερωτηθείσα για τις δράσεις της Επιτροπής για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ανέφερε ότι «θα γίνουν πολλά, θα απλώσουμε τις δράσεις όλο το 2021. Όλες οι προτάσεις έρχονται από όλη την Ελλάδα, έρχονται από όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Σε 47 χώρες χτυπά η ελληνική καρδιά».

«Βγάζουμε ένα αναμνηστικό έντυπο, επίσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας, εμβλητικά κτίρια θα φωτιστούν με ένα ειδικό πρόγραμμα του πανεπιστήμιου Κρήτης θα δείχνει ιστορία επανάστασης, κι Ιστορία της πόλης. Έχουμε κι άλλες δύο δράσεις. Αυτά αφορούν την 25η Μαρτίου», ανέφερε μεταξύ άλλων.