Κούρτοβικ: Αποκαλεί «υβριστές» τους συγγενείς των θυμάτων Κουφοντίνα

Κούρτοβικ: Αποκαλεί «υβριστές» τους συγγενείς των θυμάτων Κουφοντίνα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του συλλόγου συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας, πολλοί εκ των οποίων είναι άμεσοι συγγενείς των θυμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, η συνήγορός του πολυϊσοβίτη, Ιωάννα Κούρτοβικ είπε ότι ο σύλλογος «Ως Εδώ» τον «υβρίζει» επειδή τον αποκαλεί δολοφόνο.

«Η ανακοίνωση αυτή έχω την εντύπωση ότι συντάχθηκε μάλλον για να εξυβρίσει τον απεργό, “δολοφόνο” τον αποκαλεί, παρά για να στηρίξει το δικαίωμά του στη ζωή. Ήταν υβριστική, ήταν προσβλητική», ανέφερε η κ. Κούρτοβικ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra,προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που υπήρξε οριστική δικαστική κρίση και ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε στη φυλακή, θα πρέπει να αποκαλείται «κρατούμενος» και όχι «δολοφόνος».

Επιπλέον, δήλωσε ότι: «Τα θύματα και η πολιτική αγωγή έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία ως το σημείο που το δικαστήριο αποφασίζει την ενοχή. Από κει και πέρα τελειώνει ο ρόλος τους, δεν έχουν λόγο στον τρόπο έκτισης της ποινής».

«Οι φυλακές είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχουν ένοχοι. Κατ’ αρχήν στη φυλακή δεν πάνε αθώοι, αλλά ένοχοι. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα», σημειώνει η κ. Κούρτοβικ, υποστηρίζοντας ότι «η  λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας είναι μεσαιωνική. Είναι μία λογική που δεν ταιριάζει στο σωφρονιστικό σύστημα για το οποίο παλέψαμε τόσα χρόνια».

Διαβάστε επίσης: 
• ΣΥΡΙΖΑ: «Ατυχής» η δήλωση Δρίτσα 
• Σάλος από τις δηλώσεις Δρίτσα για 17Ν 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή