Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για τα 6 Ρίχτερ

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για τα 6 Ρίχτερ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας μετά την ισχυρή δόνηση κοντά στη Λάρισα και την Ελασσόνα.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί.

Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και μείνει έξω από τα σπίτια του για κάποιες ώρες. Στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών μαζί με κλιμάκια μηχανικών ετοιμάζονται να μεταβούν στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι «γνωστό το σεισμικό ρήγμα, κατά πάσα πιθανότητα είναι το ρήγμα του Τυρνάβου», ενώ και αυτός δήλωσε πως «δεν υπήρξε ιδιαίτερη έντονη προσεισμική ακολουθία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός και προειδοποιησε ότι θα υπαρχει μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να διαρκέσει 2-3 εβδομαδες, για αυτό χρειάζεται προσοχή.

Για πολύ μεγάλο σεισμό μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση μελετάμε την εξέλιξη του φαινομένου συνιστώντας την προσοχή των κατοίκων της περιοχής».

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός «έγινε αισθητός στη μισή χώρα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε ιδιαίτερη προσεισμική δραστηριότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή