Σεισμός 6 Ρίχτερ: Ζημιές σε Δαμάσι Λάρισας και Μεσοχώρι Ελασσόνας

Σεισμός 6 Ρίχτερ: Ζημιές σε Δαμάσι Λάρισας και Μεσοχώρι Ελασσόνας

56" χρόνος ανάγνωσης

Κατολισθήσεις και ζημιές σε σπίτια καταγράφονται, μέχρι στιγμής, στα χωριά Δαμάσι, Βλαχογιάννι και Μεσοχώρι που ήταν κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έχει καταρρεύσει σπίτι στο Μεσοχώρι όπου έχει εγκλωβιστεί νωρίτερα ένας ηλικιωμένος ο οποίος ήταν κατάκοιτος, ενώ η σύζυγός του πρόλαβε και βγήκε. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος, Νίκος Γάτσας ο ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε. Δεν υπάρχουν κλήσεις για άλλους εγκλωβισμένους μέχρι στιγμής.

Ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται Νότια του Δήμου Τυρνάβου, ενώ ζημιές έχει υποστεί και ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι.

Διαβάστε ακόμη: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για τα 6 Ρίχτερ

Παράλληλα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Καστράκι Καλαμπάκας και στην ΕΟ Ελάσσονας-Λάρισας.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές και στη γέφυρα Δαμασίου, την οποία έκλεισε η Αστυνομία.

Σεισμός 6 Ρίχτερ: Ζημιές σε Δαμάσι Λάρισας και Μεσοχώρι Ελασσόνας-1
Φωτ. Larissanet

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά τη δόνηση που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στην περιοχή μεταβαίνουν με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.