Δ. Κουφοντίνας: Αίτημα αναβολής έκτισης της ποινής του πολυϊσοβίτη της 17Ν

Δ. Κουφοντίνας: Αίτημα αναβολής έκτισης της ποινής του πολυϊσοβίτη της 17Ν

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιτήματα στη Δικαιοσύνη προσέφυγε χθες η υπεράσπιση του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που συνεχίζει την απεργία πείνας ενώ η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οπως έγινε γνωστό, η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός, που προστέθηκε στους συνηγόρους του, κατέθεσαν χθες στον εισαγγελέα Λαμίας αίτημα με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με το οποίο ζητούν την αναβολή έκτισης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα, βασιζόμενοι στην κατάσταση της υγείας του και προκειμένου να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη.

Το αίτημα θα εξεταστεί σήμερα από τον εισαγγελέα της Λαμίας, στον οποίο και έχει υποβληθεί, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ο εισαγγελέας να μην αποφασίσει ο ίδιος, αλλά να εισαγάγει την υπόθεση σε δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου η όποια απόφαση να είναι απόφαση πολυπρόσωπου δικαστικού οργάνου.

Αν πάντως αποφασιστεί η αναβολή για κάποιο χρόνο της έκτισης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο εισαγγελέας ή το δικαστικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας του, θα ορίσουν πού θα νοσηλευθεί, αν θα μείνει στη Λαμία ή θα μεταχθεί σε άλλο νοσοκομείο.

Παράλληλα, η υπεράσπιση Κουφοντίνα έχει ζητήσει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να αξιολογήσει τη νομιμότητα της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού, που αποτέλεσε και την αιτία για την κήρυξη της απεργίας πείνας από τον καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν, ο οποίος ήδη διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας.

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης, στην οποία η υπεράσπιση Κουφοντίνα τελικώς προσέφυγε, ως είχε δικαίωμα, αναμένεται να αποφανθεί, δίδοντας ίσως λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί στην υπόθεση, καθώς οι αρμόδιες αρχές υποστηρίζουν πως η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν νόμιμη και ότι ο νόμος εφαρμόζεται προς όλους χωρίς εξαιρέσεις. Από την άλλη, ο πολυϊσοβίτης διεκδικεί με την απεργία πείνας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που αρνείται η αρμόδια γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, υποστηρίζοντας ότι στον Κορυδαλλό πλέον κρατούνται υπόδικοι και καταδικασθέντες σε μικρές ποινές και πάντως όχι βαρυποινίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή