Η πρόοδος στο πρόγραμμα συνεργασίας με ΑΕΙ των ΗΠΑ

Η πρόοδος στο πρόγραμμα συνεργασίας με ΑΕΙ των ΗΠΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρούν οι συνεργασίες των ελληνικών AEI με αμερικανικά πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ που ξεκίνησε η κυβέρνηση από τον Δεκέμβριο του 2019. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, και εκπρόσωποι της ανώτατης εκπαιδευτικής κοινότητας των δύο χωρών.

Στο πρόγραμμα μετέχουν όλα τα ελληνικά ΑΕΙ και 29 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων μέλη της Ivy League, όπως Harvard, Princeton, Columbia, και άλλα όπως Johns Hopkins, New York University, UC Berkeley, Tufts. Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκαν συνεργασίες που υλοποιούνται, δρομολογούνται ή είναι υπό συζήτηση, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά οι εξής:

• Του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με το New York University για επισκέψεις καθηγητών του NYU σε διαδικτυακά μαθήματα του ΔΙΠΑΕ, εκπόνηση κοινού σεμιναρίου και δρομολόγηση μνημονίου συνεργασίας.

• Του ΟΠΑ με το Indiana University για συνεργασία προπτυχιακών φοιτητών των δύο ΑΕΙ, οι οποίοι θα μελετήσουν μια ελληνική νεοφυή επιχείρηση και θα προτείνουν καινοτόμες λύσεις σε διλήμματα στρατηγικής που την απασχολούν.

• Του Ιονίου Πανεπιστημίου με το University of Texas Health Science Center at Houston Neurocognitive Disorders Center, McGovern Medical School, για τον εκσυγχρονισμό της εξατομικευμένης ιατρικής στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας πλατφόρμας νοητικής υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της νοητικής υγείας σε άτομα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση άνοιας. 

• Του ΑΠΘ με το Stockton University, για συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Stockton που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες σε προγράμματα αγγλικής φιλολογίας, με την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας και σε υβριδικά προγράμματα του ΑΠΘ και του Stockton. 

• Του ΕΜΠ με το Michigan State University, σχετικά με την πρόοδο του διπλού διδακτορικού πτυχίου στη Μηχανική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή