ΓΕΚ Τέρνα: Θα κατασκευάσει σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

ΓΕΚ Τέρνα: Θα κατασκευάσει σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με την εταιρεία - Ζητήθηκε η κατασκευή του σχολείου ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, το οποίο επλήγη από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (που κατασκευάζει τον Ε65), ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η εταιρεία συμφώνησε και με τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα είναι έτοιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό σχολείο της περιοχής υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της Πέμπτης.

Λάρισα: Έλεγχοι σε κτίρια μετά τον σεισμό

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο μεταξύ οι έλεγχοι κτιρίων στην έκταση του δήμου Λαρισαίων, έπειτα από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.

Σε πρώτη φάση, βαρύτητα δίνεται σε χωριά του δήμου και ειδικότερα στην Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, όπου φαίνεται να καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα. Έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε σπίτια στη πόλη της Λάρισας.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών του δήμου και του ΤΕΕ ελέγχουν δημοτικά κτίρια καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένονται στη Λάρισα, κλιμάκια στελεχών των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Να σημειωθεί, με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλου Καλογιάννη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Με την ευκαιρία ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωση του εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του δήμου καθώς και στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών «για την άψογη και αποτελεσματική και ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διαχείριση της μεγάλης σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή».

Διαβάστε επίσης: Εύσημα για τον δάσκαλο που απομάκρυνε 63 μαθητές (βίντεο)

Συνεχίζεται, επίσης, η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, στα τηλέφωνα επικοινωνίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε, επικουρικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Λαρισαίων, στην παραπάνω διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες αλλά και τα στοιχεία τους, καθώς η αποστολή των φωτογραφιών θα διευκολύνει στην ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών.

Διαβάστε επίσης: Κατέρρευσαν δεκάδες σπίτια από τα 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή