Νέα μήνυση για βιασμό κατά του Λιγνάδη

Νέα μήνυση για βιασμό κατά του Λιγνάδη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δικαστικές έρευνες για καταγγελίες σεξουαλικών κακοποιήσεων, με τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές να ελέγχουν καθημερινά τα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από νέες καταγγελίες όσο και από μαρτυρίες ατόμων που προσέρχονται στη Δικαιοσύνη για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, υπήρξε νέα μήνυση κατά του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Δ. Λιγνάδη, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος και κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης. Η νέα μήνυση αφορά –και αυτή– κατηγορία βιασμού και έχει κατατεθεί από ενήλικο άτομο για περιστατικό που φέρεται να συνέβη το 2018 στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη. Η νέα καταγγελία ελέγχεται από τον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο, που έχει αναλάβει τις έρευνες για περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων, ενώ μάρτυρες έχουν προταθεί και στην ανακρίτρια για την υπόθεση Λιγνάδη από τον συνήγορο των δύο ατόμων που τον κατήγγειλαν για βιασμό όταν ήταν ανήλικοι, καταγγελίες που αξιολογήθηκαν και οδήγησαν στον προσωρινή κράτηση του Δ. Λιγνάδη, παρότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Ο συνήγορος των καταγγελλόντων, Γ. Βλάχος, έχει προτείνει, εκτός από μάρτυρες, την εξέταση και άλλων στοιχείων από την ανακρίτρια που χειρίζεται τον φάκελο Λιγνάδη σχετικά με την εν γένει δραστηριότητά του και, στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχει υποβάλει, κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας ερεύνησε το βράδυ της Τετάρτης το σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη και το αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση του Η/Υ του και σε έρευνα στο σπίτι του αδελφού του.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Αθηνών, αποδέκτης καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του θεάτρου, εξετάζει και αξιολογεί καταγγελίες που έφθασαν αρχικά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, καθώς οι σοβαρότερες από αυτές, για βιασμούς και απόπειρες βιασμών, στρέφονται κατά γνωστού και εξαιρετικά δημοφιλούς ηθοποιού που βρίσκεται στο επίκεντρο των εισαγγελικών ερευνών από μέρες. Οσον αφορά μεμονωμένη καταγγελία για βιασμό που έχει γίνει –και δημοσίως– κατά ηθοποιού που έχει λάβει μέρος και σε τηλεοπτικά σίριαλ, ο εισαγγελέας έχει ολοκληρώσει την έρευνά του και ενδεχομένως σήμερα να ανακοινώσει την απόφασή του περί άσκησης ή μη ποινικής δίωξης εις βάρος του ηθοποιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή