Δικογραφίες για τις πορείες υπέρ Κουφοντίνα

Δικογραφίες για τις πορείες υπέρ Κουφοντίνα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Στο σχηματισμό δικογραφιών για καθεμιά από τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα προχωρά η Αστυνομία. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί για καμία απ’ αυτές δεν έχει εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από το νέο νόμο διαδικασία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι διοργανωτές δεν έχουν νωρίτερα ανακοινώσει τη διεξαγωγή τους στην αστυνομία, ούτε φυσικά κάποιο πρόσωπο έχει αναλάβει την ευθύνη για την ομαλή έκβασή τους.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ» οι υπηρεσίες της ΓΑΔΑ αναμένεται να σχηματίσουν δικογραφίες για καθεμία από τις διαδηλώσεις που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα. Μέχρι σήμερα τέσσερις τον αριθμό.

Διαβάστε ακόμη: Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για Κουφοντίνα

Σ’ αυτή τη φάση οι δικογραφίες δεν θα αφορούν σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα αλλά τους φορείς και συλλογικότητες που απηύθυναν τα καλέσματα.
Θα υποβληθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Εάν δηλαδή θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναθέτωντάς την στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο, που είναι και το πιο πιθανό οι αστυνομικές υπηρεσίες υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών θα στείλουν κλήσεις για καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια φυσικά πρόσωπα έχουν διοργανώσει τις κινητοποιήσεις.

Την παραπάνω διαδικασία περιέγραψαν στην «Κ» αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σε συνέχεια της κριτικής που ασκήθηκε για τη «μη απαγόρευση των διαδηλώσεων εν μέσω lockdown» κοκ.