Σ. Νικολάου: Ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100% στην περίπτωση Κουφοντίνα – Ο Τσίπρας με στοχοποίησε στη Βουλή

Σ. Νικολάου: Ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100% στην περίπτωση Κουφοντίνα – Ο Τσίπρας με στοχοποίησε στη Βουλή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για στοχοποίησή της από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χθες στη Βουλή, αναφορικά με το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, έκανε λόγο η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 απέδωσε το γεγονός «στο πλαίσιο του πανικού του να καλύψει τις αντιδράσεις για τα στελέχη του κόμματος που προβαίνουν σε δηλώσεις υπέρ της τρομοκρατίας».

Σημείωσε ότι στην περίπτωση του Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%. Εξήγησε δε ότι το αίτημα του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομο να ικανοποιηθεί και απαντώντας στο ερώτημα γιατί άλλο καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν τις ποινές τους εκεί, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο.

Η κυρία Νικολάου εμφανίστηκε κατηγορηματική λέγοντας ότι «δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του», συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα, αλλά η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας.

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ερωτηθείς για την υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα, ότι με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή