ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Λαμίας: «Ανάνηψη με εισαγγελική παραγγελία» στον Κουφοντίνα

Νοσοκομείο Λαμίας: «Ανάνηψη με εισαγγελική παραγγελία» στον Κουφοντίνα

Upd. 16:50 Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας, διανύοντας την 57η ημέρα απεργίας πείνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και «δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».

Όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν του το νοσηλευτικό ίδρυμα:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Σύμφωνα με δήλωση της συνηγόρου του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ στην ιστοσελίδα lifo, ο ίδιος συναίνεσε στο να δεχτεί ορό ενυδάτωσης.

«Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η κα Κούρτοβικ. 

Νοσοκομείο Λαμίας: «Ανάνηψη με εισαγγελική παραγγελία» στον Κουφοντίνα-1

Συνεδριάζει για τη μεταγωγή του το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας

Παράλληλα, συνεδριάζει σήμερα το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας για να αποφανθεί για το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα σχετικά με την νομιμότητα της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελέας την πρόταση της υποστηρίζει ότι το συμβόλαιο είναι αναρμόδιο να κρίνει αυτό το θέμα, και η αρμοδιότητα ανήκει στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται σήμερα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κούρτοβικ: Θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης

Παρέμβαση της ηγεσίας της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα

Δικογραφίες για τις πορείες υπέρ Κουφοντίνα

Αντώνης Μανιτάκης: Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας

Ράδιο Κ: Οι πολλές μεταγωγές του Δημήτρη Κουφοντίνα

Η θυελλώδης διαδρομή Κουφοντίνα στις φυλακές

Αδ. Γεωργιάδης: Ο Κουφοντίνας εκβιάζει και η Κούρτοβικ απειλεί τη δημοκρατία

Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με ακραίες μειοψηφίες

Κούρτοβικ: Αποκαλεί «υβριστές» τους συγγενείς των θυμάτων Κουφοντίνα

Ανακοίνωση της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννας Κούρτοβικ

Ιω. Κούρτοβικ: Θα ζητηθεί διακοπή ποινής του Δ. Κουφοντίνα