Στ. Πέτσας: Από τη Δευτέρα η καταβολή των 300.000 στους σεισμόπληκτους δήμους

Στ. Πέτσας: Από τη Δευτέρα η καταβολή των 300.000 στους σεισμόπληκτους δήμους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό τη Δευτέρα ξεκινά η κατάθεση ποσού ύψους 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. 

Ο κ. Πέτσας επισκέφτηκε το χωριό Δαμάσι, στο δήμο Τυρνάβου, που δοκιμάστηκε σκληρά από τα πρόσφατα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Ειδικότερα βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου, όπου διαμένουν σεισμόπληκτοι και συνομίλησε με πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Πέτσας είχε τονίσει ότι οι πληγέντες θα λάβουν άμεση αποζημίωση 600 με 6.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών

Σήμερα επίσης αναμένεται να φτάσουν από το υπουργείο Υποδομών στις περιοχές Ελασσόνας – Τυρνάβου ένας πρώτος αριθμός 40 τροχόσπιτων, ώστε να βελτιωθεί η μετεγκατάσταση ενός αριθμού ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές. Σταδιακά θα καταφθάσουν νέα τροχόσπιτα και μεγαλύτεροι οικίσκοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου αυτοψίες σε 841 σπίτια εκ των οποίων τα 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 12.

Ψυχολογική υποστήριξη

Σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων λειτουργεί στην περιοχή του Δαμασίου. Σε αντίσκηνο του καταυλισμού των σεισμοπλήκτων δύο ψυχολόγοι και ένας ψυχίατρος, υπό τον συντονισμό του γενικού διευθυντή της Θεσσαλικής Εταιρίας Ψυχικής Υγείας-Περίθαλψης-Αποκατάστασης, Γιάννη Παπαγεωργίου και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, τον δήμο Τυρνάβου και την Περιφέρεια, παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους κατοίκους που επλήγησαν από τον σεισμό.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Γρηγόριο Βλαχάκη, ομάδα επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Μεσοχώρι, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πολίτες που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τους ισχυρούς μετασεισμούς.

Από το πρωί της Τετάρτης 3 Μαρτίου, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού στη Θεσσαλία, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης και Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ) και έδωσε οδηγίες για την οργάνωση ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του πληθυσμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή