Δακρυγόνα και προσαγωγές στη Ν. Σμύρνη – Έρευνα για την αντίδραση των αστυνομικών

Δακρυγόνα και προσαγωγές στη Ν. Σμύρνη – Έρευνα για την αντίδραση των αστυνομικών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση και επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και κατοίκους σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη. Λίγο πριν τις 7 μ.μ. μάλιστα, διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν πάρει εντολή να πάνε στην περιοχή έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της περιοχής. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 3 μ.μ. αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήγαν -έπειτα από καταγγελίες για συνωστισμό- στην πλατεία Νέας Σμύρνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την τήρηση της καραντίνας.

Μέσα σε σύντομο χρόνο από την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες νεαροί, ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κάλεσαν ενισχύσεις. Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς, δίχως πάντως να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί ή φθορές στις μοτοσικλέτες τους.

Άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο και κάνοντας χρήση των γκλομπ τους επιτέθηκαν στα συγκεντρωμένα άτομα. Έγιναν 11 προσαγωγές ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή τουλάχιστον 500 ατόμων στους δρόμους της Νέας Σμύρνης με κατάληξη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. 

Οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν στον πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου τελικά επενέβησαν τα ΜΑΤ και με δακρυγόνα τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, «όργιο καταστολής» καταγγέλλει η «Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν.Σμυρνης» με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα Athens Indymedia.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα γεγονότα, η αστυνομία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα 30 ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών».

Το σχετικό δελτίο Τύπου καταλήγει με τη διευκρίνιση: «σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή