ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Κως: Χάθηκε φιαλίδιο με έξι δόσεις εμβολίου κορωνοϊού

Εξαφανίστηκε το Σάββατο από το νοσοκομείο του νησιού

Κως: Χάθηκε φιαλίδιο με έξι δόσεις εμβολίου κορωνοϊού

Ένα φιαλίδιο με έξι δόσεις εμβολίου χάθηκε από το νοσοκομείο της Κω το περασμένο Σαββάτο. Την απώλεια έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Κω Σταμάτιος Βασιλειάδης, ο οποίος ήδη έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Στην ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου της Κω αναφέρει τα εξής:

«Το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα περίπου 9 π.μ., στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝΚΥΚΩ διαπιστώθηκε η εξαφάνιση ενός φιαλιδίου ανασυσταμένου εμβολίου της Pfizer έξι δόσεων. Η διαπίστωση έγινε μετά την ολοκλήρωση των έξι πρώτων εμβολιασμών.

«Το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου ενημέρωσε τη Διοίκηση και εδόθη άμεσα εντολή για διενέργεια ΕΔΕ. Ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προσήλθε και έκανε σχετική έρευνα. Μετά το πέρας του προγράμματος εμβολιασμών, το προσωπικό έδωσε έγγραφες καταθέσεις για το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Κω προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

«Επισημαίνεται ότι και τα τρία μέλη του εμβολιαστικού κέντρου, για λόγους ευθιξίας, έθεσαν στην διάθεση της Διοίκησης την παραίτησή τους, η οποία δεν έγινε δεκτή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Ιπποκρατείου της Κω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ