Κως: Χάθηκε φιαλίδιο με έξι δόσεις εμβολίου κορωνοϊού
ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Κως: Χάθηκε φιαλίδιο με έξι δόσεις εμβολίου κορωνοϊού

Εξαφανίστηκε το Σάββατο από το νοσοκομείο του νησιού

54" χρόνος ανάγνωσης

Ένα φιαλίδιο με έξι δόσεις εμβολίου χάθηκε από το νοσοκομείο της Κω το περασμένο Σαββάτο. Την απώλεια έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Κω Σταμάτιος Βασιλειάδης, ο οποίος ήδη έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Στην ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου της Κω αναφέρει τα εξής:

«Το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα περίπου 9 π.μ., στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝΚΥΚΩ διαπιστώθηκε η εξαφάνιση ενός φιαλιδίου ανασυσταμένου εμβολίου της Pfizer έξι δόσεων. Η διαπίστωση έγινε μετά την ολοκλήρωση των έξι πρώτων εμβολιασμών.

«Το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου ενημέρωσε τη Διοίκηση και εδόθη άμεσα εντολή για διενέργεια ΕΔΕ. Ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προσήλθε και έκανε σχετική έρευνα. Μετά το πέρας του προγράμματος εμβολιασμών, το προσωπικό έδωσε έγγραφες καταθέσεις για το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Κω προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

«Επισημαίνεται ότι και τα τρία μέλη του εμβολιαστικού κέντρου, για λόγους ευθιξίας, έθεσαν στην διάθεση της Διοίκησης την παραίτησή τους, η οποία δεν έγινε δεκτή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Ιπποκρατείου της Κω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ