Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη Δικαιοσύνη (δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας), οι συνήγοροί του προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθεί εκ νέου σε ανώτατο βαθμό η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του πολυϊσοβίτη στις φυλακές του Δομοκού, γεγονός που έχει πυροδοτήσει την αντίδρασή του καθώς βρίσκεται νοσηλευόμενος σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Οπως προκύπτει από το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας, έπειτα από σχετική απορριπτική πρόταση και της εισαγγελέως, ο δρόμος της Δικαιοσύνης παραμένει ακόμα ανοικτός για την αξιολόγηση των αιτημάτων του πολυϊσοβίτη, ο οποίος ήδη έχει δεχθεί την παροχή περιορισμένης (ορός) ιατρικής βοήθειας.

Οπως προκύπτει από το σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου που απέρριψε το αίτημά του για αξιολόγηση της νομιμότητας της μεταγωγής του στον Δομοκό λόγω αναρμοδιότητας, ο δρόμος του Συμβουλίου της Επικρατείας ή των διοικητικών δικαστηρίων προτάθηκε από το δικαστικό συμβούλιο ως η ενδεδειγμένη, από νομικής πλευράς, λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκε χθες αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητεί είτε την έκδοση προσωρινής δια-ταγής για να «παγώσει» έστω και λίγες ημέρες η απόφαση μεταγωγής του στον Δομοκό είτε την ακύρωση ή την αναστολή της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. 

Ειδικότερα, στην αίτησή του μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι η επίμαχη απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές του Δομοκού είναι παράνομη και επιπλέον αντισυνταγματική με βάση τον νόμο 4760 του 2020.

Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται, ενδεχομένως και σήμερα, να αποφανθεί σχετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή