Ο Δ. Κουφοντίνας διαμηνύει ότι συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Δ. Κουφοντίνας διαμηνύει ότι συνεχίζει την απεργία πείνας

55" χρόνος ανάγνωσης

Την συνέχιση της απεργίας πείνας αποφάσισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες που πρόσκεινται στον αντι-εξουσιαστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή έρχεται μετά την απόρριψη και από το Συμβούλιο της Επικρατείας του αιτήματος των συνηγόρων του για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» έστω και λίγες ημέρες η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, που έχει προκαλέσει και την αντίδραση του με την πολυήμερη απεργία πείνας.

• Φέιγ βολάν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Κουφοντίνα

Σύμφωνα με το eksegersi.gr, ο Δ. Κουφοντίνας στέλνει μήνυμα μέσω της γιατρού του Κατερίνας Ντουζέπη, οποία -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- τον επισκέφθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Το μήνυμα που φέρεται να στέλνει είναι το εξής: «Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γιατρός θεωρεί πως ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διότι ο ορός ενυδάτωσης δεν λύνει το πρόβλημα της ασιτίας.

Η γιατρός φέρεται να είπε ότι ο απεργός πείνας εξακολουθεί να έχει επαφή με το περιβάλλον και πλήρη διαύγεια, αν και η εξάντληση δεν του επιτρέπει να κάνει μακρές συζητήσεις.