Στη Σούδα F-15 της Σαουδικής Αραβίας

Στη Σούδα F-15 της Σαουδικής Αραβίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αεροπορική βάση της Σούδας θα προσγειωθούν έως το Σάββατο συνολικά 6 μαχητικά τύπου F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Η στάθμευση των μαχητικών θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες και στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος τα F-15 θα πραγματοποιήσουν σειρά ασκήσεων με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και τις υπόλοιπες ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο σύνολο του ελληνικού εναέριου χώρου. 

Ηδη στη Σούδα έχουν καταφθάσει μεταγωγικά αεροσκάφη από τη Σ. Αραβία μεταφέροντας προσωπικό και υλικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί κατά την παραμονή των F-15 στην Κρήτη. Η αποστολή F-15 στη Σούδα είχε συμφωνηθεί προ μηνών και η καθυστέρηση ανάπτυξής τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία. Πρόκειται για τη δεύτερη στάθμευση μαχητικών από αραβική χώρα σε λιγότερο από επτά μήνες. Τον περασμένο Αύγουστο – Σεπτέμβριο είχαν σταθμεύσει στη Σούδα τέσσερα F-16 της αεροπορίας των ΗΑΕ. 

Ελλάδα και Σ. Αραβία συζητούν για περαιτέρω σύσφιγξη των αμυντικών σχέσεών τους, με πλέον βασική παράμετρο την αποστολή μιας πυροβολαρχίας «Πάτριοτ» στην αραβική χώρα τους επόμενους μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή