«ΤHE TAP» – A TEDxAthens Podcast: Οι ιστορίες του TEDxAthens στο kathimerini.gr

«ΤHE TAP» – A TEDxAthens Podcast: Οι ιστορίες του TEDxAthens στο kathimerini.gr

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To TEDxAthens, η πλατφόρμα ιδεών και διαλόγου που έχει συνδέσει και συνδεθεί τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια στη χώρα μας με σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της οικονομίας μέσα από ομιλίες σύντομες, που συνάμα εμπνέουν, «επιστρέφει» μέσω μιας σειράς podcasts, τα οποία μπορείτε να ακούσετε και στο kathimerini.gr

Ακούστε εδώ το πρώτο podcast

Το «THE TAP – A TEDxAthens Podcast» είναι συζητήσεις με ανθρώπους και θεματικές που μας απασχολούν, που έχουν σαν στόχο να εκκινήσουν το δημόσιο διάλογο και τον αναστοχασμό. Η πρώτη σεζόν αριθμεί 12 επεισόδια, από τα οποία τα τέσσερα πρώτα είναι ήδη στον «διαδικτυακό αέρα», σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες podcast όπως το Spotify, το Apple Podcasts, το Google Podcasts, κ.α..

Στο τέταρτο επεισόδιο η ομάδα του TEDxAthens, που βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα, συνομιλεί με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και φωτογράφο, βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Louie Psihoyos. Μεταξύ άλλων, ο Psihoyos μοιράζεται με την ομάδα του TEDxAthens τις απόψεις του για τη δύναμη που έχουν οι ταινίες ως μεγάφωνο κοινωνικών αλλαγών, συζητά πως τα κινήματα γίνονται mainstream, ενώ αποκαλύπτει πως οι συνεργασίες του με ανθρώπους όπως Elon Musk, Jim Clark και Steven Spielberg τον επηρέασαν ως άνθρωπο και επαγγελματία.

H Ντίνα Αργυροπούλου και ο Κωνσταντίνος Γέρος, Παραγωγοί του ΤΗΕ TAP – A TEDxAthens Podcast και μέλη της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens σχολίασαν: «Με το the TAP θεωρούμε πως μεταφέρουμε το ύφος και την ποιότητα των TEDxTalks σε ένα όχημα, αυτό των podcasts, με μια νέα μέθοδο, αυτή της συζήτησης με τον καλεσμένο ομιλητή. Η πρώτη σεζόν, η παραγωγή της οποίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καταπιάνεται με θέματα της επικαιρότητας, αλλά και της επόμενης ημέρας – με πρόθεση την αναζήτηση της γνώσης αλλά και την καλύτερη κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει».

Η πρώτη σεζόν του «ΤΗΕ TAP – A TEDxAthens Podcast» φιλοξενεί ένα νέο επεισόδιο κάθε δεύτερη Δευτέρα έως τις αρχές Ιουνίου, και έχει ως υποστηρικτή την iStorm. 

Βρείτε το στα:

●      Apple Podcasts 

●      Spotify

●      Google Podcasts

●      πολλές ακόμα γνωστές πλατφόρμες Podcast

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή