Πρόσθετη σήμανση για τα απολυμαντικά προϊόντα ζητεί ο ΕΟΦ

Πρόσθετη σήμανση για τα απολυμαντικά προϊόντα ζητεί ο ΕΟΦ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προσθέσουν στα προϊόντα τους την διευκρινιστική σημείωση ότι «η αποτελεσματικότητα του προϊόντος έναντι του SARS-CoV-2 δεν έχει τεκμηριωθεί» καλεί ο ΕΟΦ όλες τις εταιρείες που διαθέτουν αδειοδοτημένα απολυμαντικά, με εγκεκριμένο ισχυρισμό έναντι των κορωνοϊών.

Ο Οργανισμός προχώρησε σε αυτή την κίνηση δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της πανδημίας και προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού. 

Η σημείωση αυτή πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο της ετικέτας και να είναι ευανάγνωστη και ευδιάκριτη από το καταναλωτικό κοινό.

Ανάλογο ισχυρισμό έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 μπορούν να φέρουν μόνο προϊόντα που διαθέτουν μελέτη έναντι του συγκεκριμένου στελέχους, η οποία έχει αξιολογηθεί από τον ΕΟΦ σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι ετικέτες των προϊόντων δεν πρέπει να φέρουν ούτε έμμεσους ισχυρισμούς, όπως π.χ. εικόνες ή γραφικά, που να υπαινίσσονται δράση έναντι του SARS-CoV-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή