Αντίδραση ΕΚΠΑ στην απόπειρα στοχοποίησης καθηγητών

Αντίδραση ΕΚΠΑ στην απόπειρα στοχοποίησης καθηγητών

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοχοποίηση πανεπιστημιακών καθηγητών από συλλογικότητα φοιτητών καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το δ.σ. του Συλλόγου Διδασκόντων της Φιλοσοφικής και μέλη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ιδίου πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, ότι «στο πνεύμα της ακαδημαϊκής ελευθερίας όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους εφόσον και όποτε το κρίνουν σκόπιμο».

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ καταδικάζουν «τις απαξιωτικές αναφορές και απειλές» σε βάρος καθηγητών.

Παράλληλα, το δ.σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλει τη στοχοποίηση πέντε καθηγητών που υπέγραψαν κείμενο στήριξης για τον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση της συλλογικότητας «Ανομία», η οποία έκανε λόγο για «υπογραφές της ντροπές» και για «512 καθηγητές – υποστηρικτές της Ν.Δ.» οι οποίοι «συνιστούν καταστολή».

Διαβάστε ακόμη:

Πάνω από 500 υπογραφές στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ

Η Σύνοδος Πρυτάνεων στηρίζει τον Ν. Παπαϊωάννου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή