Διαμαρτυρία φοιτητών για την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ

Διαμαρτυρία φοιτητών για την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο ΑΠΘ το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού thestival, ίδιοι ζητούν την απελευθέρωση των 33 προσαχθέντων, καθώς και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το τοπικό seleo, πάνω 5.000 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί φοιτητές έκαναν πορεία με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ.

Για εφαρμογή του νόμου και επαναφορά της ομαλότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί έγινε επιχείρηση εκκένωσης. [Διαβάστε]

Εικόνες μέσα από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη

Διαμαρτυρία φοιτητών για την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ-1

Βίντεο από την επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ανήρτησε στο YouTube η Αστυνομία. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Οι 16 συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή