Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό στη Ν. Σμύρνη

Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό στη Ν. Σμύρνη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο ακόμα συλλήψεις για την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού αστυνομικού της ομάδας «Δράση» την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη προχώρησε η αστυνομία. Πρόκειται για δύο νεαρούς, 22 και 23 ετών, που ταυτοποιήθηκαν από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής. Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. 

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους από το περιεχόμενο μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπου ακούγεται μεταξύ άλλων να λένε: «Πάμε να φύγουμε, γιατί τον σκοτώσαμε». Ο 22χρονος φέρεται να ανήκει σε αναρχική ομάδα και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου είχε συλληφθεί για συμμετοχή στον βανδαλισμό του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Διατηρεί στενή φιλική σχέση με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του, μαζί με τον οποίο εξάλλου είχαν πάει στη Νέα Σμύρνη για να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει συμμετοχή σε δράσεις του αναρχικού χώρου. Περιγράφεται ως οργανωμένος οπαδός μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας του λεκανοπεδίου, χούλιγκαν της οποίας έδωσαν δυναμικό «παρών» στα επεισόδια. Από την πορεία των γεγονότων προκύπτει ότι μετά τη σύλληψη του 22χρονου για την επίθεση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, η Αντιτρομοκρατική διατήρησε σε ισχύ την άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο. Μπόρεσε έτσι να συλλέξει στοιχεία που –κατά την ΕΛ.ΑΣ.– επιβεβαιώνουν την παρουσία τους στον χώρο των επεισοδίων και τη συμμετοχή τους στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. 

Στο μεταξύ, αρνείται την εμπλοκή του στην επίθεση και στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση» ο 30χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μέσω του συνηγόρου του, Παύλου Σαράκη, υποστηρίζει ότι μέχρι τις 6.05 μ.μ. της Τρίτης βρισκόταν στην αποθήκη στη Μαγούλα όπου εργάζεται και στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή της Ελευσίνας. Προτίθεται να ζητήσει από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου, από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, να αποδειχθεί ότι δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη τη στιγμή της επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή