Υπόθεση Βασ. Μάγγου: Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης τρεις αστυνομικοί

Υπόθεση Βασ. Μάγγου: Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης τρεις αστυνομικοί

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση παραπομπής στο πειθαρχικό τριών αστυνομικών με το ερώτημα της αργίας με απόλυση κατέληξε η ένορκη διοικητική εξέταση που διενεργήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, για την υπόθεση του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τον Ιούλιο του 2020 με οξύ πνευμονικό οίδημα.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  

Ενα μήνα πριν από το θάνατό του, όπως είχε καταγγελθεί, ο 26χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας ανέγωσε επιστολή τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, διά της οποίας γνωστοποιείτο ότι η οικογένεια δεν είχε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή