Μεταβολή του καιρού την Κυριακή

Μεταβολή του καιρού την Κυριακή

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβολή θα παρουσιάσει την Κυριακή ο καιρός, ενώ αναμένεται να είναι άστατος και την Καθαρά Δευτέρα.

Την Κυριακή, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, κατά τόπους στις Κυκλάδες, ενώ από το απόγευμα θα βρέξει σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 4 έως 22 βαθμούς, στην Ήπειρο από 3 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο από νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που γενικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές από το απόγευμα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Άστατος καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα φτάνουν κατά τόπους τα 8-9 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή