Ντ. Μπακογιάννη για τροχαίο στη Βουλή: Θα αποδοθούν ευθύνες – Διοικητική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ντ. Μπακογιάννη για τροχαίο στη Βουλή: Θα αποδοθούν ευθύνες – Διοικητική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Σε βάθος πρόκειται να διερευνηθεί η υπόθεση του τροχαίου έξω από την Βουλή την Παρασκευή, στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν, αλλά και ότι είναι βαθύτατα συντετριμμένη.

Σε ανάρτησή της, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα». 

Η βουλευτής της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι «είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Διοικητική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με το τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Τροχαίας αναφέρει πως «την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της».

Όπως προσθέτει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, «η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία».

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σημειώνει ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.