ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Politico: Γιατί η Ελλάδα ποντάρει φέτος στα μικρά νησιά

Politico: Γιατί η Ελλάδα ποντάρει φέτος στα μικρά νησιά

Απελπισμένη να φέρει πίσω τους τουρίστες, η Ελλάδα ποντάρει στα μικρά νησιά, τα οποία διαφημίζονται ως COVID-free, γράφει το Politico. 

Φούρνοι, Χάλκη, Σύμη, Ερεικούσσα και δεκάδες ακόμα μικροσκοπικά νησιά, με λιγότερους από 1.000 κατοίκους στο Αιγαίο και το Ιόνιο βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής των αρχών για τα COVID-free νησιά.

Άλλωστε, πέραν του τουριστικού οφέλους, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο τα νησιά αυτά πήραν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς: Για τις αρχές, δεν έχει νόημα να στέλνουν υγειονομικό προσωπικό μπρος-πίσω για να κάνουν τις δόσεις των εμβολίων ανά ηλικιακή ομάδα, όπως προβλέπει ο  συνολικός σχεδιασμός. 

Κάπως έτσι, το Καστελόριζο έγινε το πρώτο νησί όπου το σύνολο του πληθυσμού -500 άτομα- έχει εμβολιαστεί. «Όλοι, από 20 έως 94 ετών, έχουν εμβολιαστεί. Μας κάνει να νιώθουμε ελεύθεροι και πιο αισιόδοξοι για τους εαυτούς μας, για τις ζωές μας, για τους γύρω μας», είπε στο Politico ο αναπληρωτής δήμαρχος, Στρατής Αμύγδαλος. 

Σε συνέντευξή του στο Politico, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επιβεβαιώνει ως χρονικό ορόσημο για το επίσημο άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού την 14η Μαΐου 2021, αναφέροντας ότι «είμαστε σχετικώς βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ασφαλής, καθώς θα έχουμε ως συμμάχους τον καλό καιρό και την πρόοδο των εμβολιασμών. Το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν με σιγουριά είναι ότι το 2021 θα αποδειχθεί καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά».

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr