Κάμερες και καταθέσεις ρίχνουν φως στο τροχαίο

Κάμερες και καταθέσεις ρίχνουν φως στο τροχαίο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρή εικόνα για τις συνθήκες του σοβαρού τροχαίου, που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ύψος της εισόδου της Βουλής, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 23χρονου έχει η Τροχαία. 

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο έχουν καταγραφεί τόσο οι κινήσεις της μοτοσικλέτας του 23χρονου όσο και του υπηρεσιακού οχήματος της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Αρμόδια πηγή μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος καθώς ο νεαρός που κινείτο στο ανοδικό ρεύμα της Βασ. Σοφίας είχε προτεραιότητα. 

Σε χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι το τροχαίο έγινε στις 12.25 μ.μ. της Παρασκευής έξω από την πλαϊνή είσοδο του Κοινοβουλίου. 

«Υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της» σημείωνε στην ανακοίνωση η Αστυνομία. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών που έχει την ευθύνη της προανάκρισης έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, όπως παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου κ.ά.

Η λήψη αίματος από τους δύο οδηγούς έγινε την ημέρα του τροχαίου, όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή από το Αρχηγείο υπογράμμισε ακόμα ότι ο διανομέας που εμφανίζεται σε ερασιτεχνικό βίντεο να διαπληκτίζεται, λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα, με άνδρα της Τροχαίας έχει ήδη από την Κυριακή δώσει κατάθεση για το συμβάν. 

Η ίδια πηγή ενημέρωσης αποκάλυψε ότι και ο οδηγός ενός ταξί που φέρεται να υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου βρέθηκε και αναμένεται να δώσει αύριο Τρίτη κατάθεση, στο πλαίσιο της προανάκρισης. 

Τη θλίψη της για το συμβάν εξέφρασε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ με μια συγκινητική και γενναία δήλωσή της, η μητέρα του 23χρονου, ο οποιος στο μεταξύ διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τα όργανά του. 

«Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγη από την ευαισθησία του» δήλωσε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή