Πάτρα: Κρυφά πάρτι και πορείες

Πάτρα: Κρυφά πάρτι και πορείες

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλήψεις και πρόστιμα για κρυφά πάρτι, συνωστισμός και υπαίθρια καρναβαλική διασκέδαση στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, πορείες κατά της αστυνομικής βίας στο κέντρο της πόλης και εντοπισμός βομβών μολότοφ έτοιμες για χρήση συνέθεσαν ένα εντελώς διαφορετικό καρναβαλικό τριήμερο στην Πάτρα.

Σε μία Πάτρα που βρίσκεται εδώ και καιρό στο «βαθύ κόκκινο», με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού να καταγράφονται καθημερινά και τα δύο νοσοκομεία να δέχονται ισχυρές πιέσεις, με περισσότερους από 200 ασθενείς να νοσηλεύονται στις κλινικές COVID και στις ΜΕΘ. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν επί ποδός από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, τόσο για την τήρηση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, αλλά και για την πορεία που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Τελικά, η πορεία στην οποία συμμετείχαν και ομάδες αντιεξουσιαστών ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

Λίγες ώρες αργότερα, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με βόμβες μολότοφ εναντίον δικυκλιστών της Τροχαίας, αλλά και κατά του υπαίθριου χώρου στάθμευσης που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν κρυμμένα στο Δασύλλιο δύο σακίδια πλάτης, μέσα στα οποία υπήρχαν 17 βόμβες μολότοφ.

Παράλληλα, η αστυνομία προσπαθούσε να συλλέξει πληροφορίες για διοργάνωση κρυφών αποκριάτικων πάρτι, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της προέδρου του ιατρικού συλλόγου, Αννας Μαστοράκου, ότι πολίτες άλλων περιοχών τηλεφωνούν σε γιατρούς της Πάτρας για ραντεβού και αντίστοιχο μήνυμα μετακίνησης.

Διαβάστε επίσης:
Ανησυχία ειδικών για πάρτι και συγκεντρώσεις – Πότε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση
Έφοδος σε κορωνοπάρτι φοιτητών στη Θεσσαλονίκη – Κρύβονταν σε ντουλάπες

Αξιοποιώντας λοιπόν η αστυνομία τα στοιχεία που συγκέντρωνε, έκανε έρευνα τα ξημερώματα της Κυριακής σε ημιτελή οικοδομή στην περιοχή Μιντιλόγλι, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι τέσσερις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν, είχαν διοργανώσει πάρτι, όπου διασκέδαζαν 93 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς COVID-19. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν στους τέσσερις άνδρες, καθώς και σε έναν ακόμα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.000 ευρώ, ενώ στους 93 συμμετέχοντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 27.900 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας από τους συλληφθέντες και ο άνδρας που αναζητείται, είχαν συλληφθεί στις 8 Μαρτίου για διοργάνωση ακόμα ενός πάρτι στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 ατόμων.

Λίγες ώρες αργότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε μία ακόμη πορεία στην περιοχή των Ψηλών Αλωνίων, ενώ από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής νέες και νέοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και στον γειτονικό χώρο δίπλα από το κάστρο. Οσο η ώρα περνούσε οι συγκεντρωμένοι αυξάνονταν, ενώ κάποιοι από αυτούς έπαιζαν μουσική και άλλοι έριχναν βεγγαλικά. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στην περιοχή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας, ενώ η αστυνομία απέφυγε να παρέμβει, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμήθηκε πως μία δυναμική αστυνομική παρέμβαση στις σκάλες της Αγίου Νικολάου εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους.

Οσον αφορά τον δήμο, απέφυγε τη διοργάνωση οποιασδήποτε δράσης που θα μπορούσε να συγκεντρώσει κόσμο, με την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Ηρα Κουρή, να δηλώνει ότι «κρατήσαμε ζωντανό τον θεσμό του πατρινού καρναβαλιού, που φέτος απέδειξε ότι μπορεί να προχωρά και να ξεπερνά τα όποια προβλήματα», χαρακτηρίζοντας «θετική την ανταπόκριση στις διαδικτυακές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή