«Τα οφέλη υπερισχύουν των κινδύνων» – Την Πέμπτη το τελικό πόρισμα

«Τα οφέλη υπερισχύουν των κινδύνων» – Την Πέμπτη το τελικό πόρισμα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερισχύουν των κινδύνων, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) παραπέμποντας ωστόσο για τις οριστικές του αποφάσεις στη συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων την ερχόμενη Πέμπτη.

«Εχουμε ζητήσει από τους ειδικούς να ερευνήσουν να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και των περιστατικών θρομβώσεων. Σε αυτό το πλίσιο αξιολογούνται όλα τα περοιστατικά ένα προς ένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται:  

«Οι ειδικοί θα καταλήξουν σε συμπέρασμα την Πέμπτη και θα προβούν σε δημόσια ενημέρωση αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης».

Πάντως ο ΕΜΑ αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο έχει προκαλέσει τα περιστατικά θρόμβωσης, τονίζοντας πως ο αριθμός των περιστατικών που έχει καταγραφεί δεν ειναι υψηλότερος από αυτόν που παρατηρείται στον γενικό πληθυσμό. 

Προσθέτει επίσης πως ενόσω η έρευνα συνεχίζεται, ο Οργανισμός παραμένει πεπεισμένος για τα οφέλη του εμβολίου τα οποία όπως τονίζει υπερισχύουν των κινδύνων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοίνωσε τη συνέχεια των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:
• Στον «πάγο» το εμβόλιο της AstraZeneca
• Εμβόλια και Ε.Ε.: Το κόστος της πρόληψης
• «Το εμβόλιο μετά τον εμβολιασμό»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή