Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής του Κουφοντίνα για τη μεταγωγή

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής του Κουφοντίνα για τη μεταγωγή

49" χρόνος ανάγνωσης

Απορρίφθηκε, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου.

Σήμερα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το ΣτΕ είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος και αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο.\

Διαβάστε επίσης:
«Οχι» και στα δύο αιτήματα Κουφοντίνα από την Επιτροπή Μεταγωγών