Κατά της άρσης του lockdown ο Δ. Σαρηγιάννης

Κατά της άρσης του lockdown ο Δ. Σαρηγιάννης

«Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, όσον αφορά στην εξέλιξη των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Μιλώντας στο Mega, είπε ότι «η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα»

«Με τα κρούσματα που υπάρχουν σε Αττική, αλλά και Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα του lockdown, το επόμενο δεκαπενθήμερο», πρόσθεσε.

«Δεν είναι όλα καλά, η Αττική προφανέστατα έχει πρόβλημα, η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει», επισήμανε και πρόσθεσε ότι βάσει των προσομοιώσεων των επιστημόνων, «τα κρούσματα θα ανέβουν κι άλλο».

«Αυτό που εμείς βλέπουμε από τις προσομοιώσεις, είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή. Συνεχής αύξηση. Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση. Να ανοίξουμε όταν οι δραστηριότητες έχουν κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν με ασφάλεια», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι σε 3.465 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 56 θάνατοι. Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 12 Νοεμβρίου του 2020 και ήταν 3.316.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 630 ασθενείς. Ο υψηλότερος αριθμός διασωληνωμένων στην Ελλάδα είχε καταγραφεί στις 3 Δεκεμβρίου (622). Διενεργήθηκαν 63.654 τεστ και η θετικότητα ανήλθε στο 5,44%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή