Διεθνής διάκριση για την Ιατρική Αθηνών

Διεθνής διάκριση για την Ιατρική Αθηνών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των 250 καλύτερων ιατρικών διεθνώς και στις πρώτες 100 της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκεται η Ιατρική Σχολή Αθηνών. Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων του Οργανισμού Quacquarelli Symonds (QS) για το 2021 η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάχθηκε στις θέσεις 201-250 μεταξύ των 649 καλύτερων ιατρικών σχολών του κόσμου. Επιπροσθέτως, η επίδοση της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ την κατατάσσει μεταξύ των 90 καλύτερων ιατρικών στην Ευρώπη. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την QS, οι κατατάξεις της χρησιμοποιούν δεδομένα ειδικών γνωμοδοτών που συλλέγονται από μεγάλο αριθμό ερευνητών, ακαδημαϊκών και εργοδοτών. Επίσης, λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό ετεροαναφορών και την επιδραστικότητα του δημοσιευμένου έργου των καθηγητών και ερευνητών κάθε σχολής ή τμήματος. Πιο συγκεκριμένα, βαθμολογούνται τέσσερα κριτήρια-δείκτες με διαφορετική βαρύτητα το καθένα. 

«Μένουμε προσηλωμένοι στην αριστεία, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια, σύμφωνα και με το στρατηγικό σχέδιο του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την επερχόμενη προγραμματική συμφωνία του με το υπουργείο Παιδείας», δήλωσε ο πρύτανης του ιδρύματος και καθηγητής Ιατρικής Θάνος Δημόπουλος. Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Συρίγος –διευθυντής του Τομέα Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών, και επικεφαλής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Μονάδας COVID του νοσοκομείου «Σωτηρία»– μιλώντας στην «Κ» εστίασε «στο σημαντικό έργο που επιτελούν όλοι οι άνθρωποι της Ιατρικής Σχολής στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι ακόμη μεγαλύτερη η προσπάθεια όλων, εάν αναλογιστούμε την αντιξοότητα των συνθηκών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή