Ασφαλτοστρώνονται 450 χλμ. του οδικού δικτύου της Αθήνας

Ασφαλτοστρώνονται 450 χλμ. του οδικού δικτύου της Αθήνας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλτοστρώσεις σε μήκος 450 χλμ. στον δήμο της Αθήνας –σε σύνολο 1.000 χλμ.– προβλέπει το νέο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2022. Το έργο έχει προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ και προβλέπει την πραγματοποίηση ασφαλτοστρώσεων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα σταδιακά από διαφορετικά συνεργεία που θα εργάζονται παράλληλα.

«Περισσότεροι από 1.050 δρόμοι και παράδρομοι ασφαλτοστρώνονται, καλύπτοντας 450 χλμ. από τα περίπου 1.000 χλμ. του οδικού δικτύου της Αθήνας, με παρεμβάσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, στις γειτονιές της πόλης, και στις 7 δημοτικές κοινότητες με στόχο τη συνολική αναβάθμιση στην ποιότητα των μετακινήσεων», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλη – Φοίβο Αξιώτη, «στις αρχές του 2022 αναμένεται να δημοπρατηθεί ακόμα ένα έργο αντίστοιχης χρηματοδότησης, προκειμένου να ασφαλτοστρωθεί το σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης έως το τέλος της τετραετίας».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιείται από δημοτική αρχή σε όλη τη χώρα, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος. Στη συγκεκριμένη εργολαβία έχει συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό και η πραγματοποίηση αντίστοιχων εργασιών και στους επονομαζόμενους μπετόδρομους. Πρόκειται για τους δρόμους της πόλης οι οποίοι είναι ανηφορικοί και κατά συνέπεια δεν μπορούν να στρωθούν με άσφαλτο, οπότε εναλλακτικά χρησιμοποιείται μπετόν.

Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση των δύο προγραμμάτων ασφαλτοστρώσεων ολόκληρος ο δήμος θα έχει πλέον «καινούργιο» οδικό δίκτυο και τόσο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες όσο και οι επισκέπτες θα μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στην πόλη. 

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα της πόλης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζεται. Επιδιώκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της Αθήνας και τις παθογένειες δεκαετιών στο σύνολό τους. Σε όλη την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή