Χάρτης ECDC: Παραμένει «κόκκινη» η Ελλάδα

Χάρτης ECDC: Παραμένει «κόκκινη» η Ελλάδα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ιδιαίτερα επιβεβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων ημερών στη χώρα μας επιβεβαιώνει και ο αναθεωρημένος χάρτης που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), με ολόκληρη την Ελλάδα να παραμένει στο «κόκκινο».

Τα στοιχεία του ECDC για την εβδομάδα 11 με 18 Μαρτίου δεν δείχνουν ιδιαίτερη αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το κόκκινο χρώμα να σημαίνει ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Χάρτης ECDC: Παραμένει «κόκκινη» η Ελλάδα-1

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επικρατεί το «κόκκινο» και το «βαθύ κόκκινο» χρώμα, ενώ με «κίτρινο» είναι χρωματισμένη, μέρος της Φινλανδίας, της Δανίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, η Κορσική, η Πορτογαλία και μέρος της Νορβηγίας, η οποία έχει και «πράσινα κομμάτια». Μοναδική «πράσινη» χώρα είναι η Ισλανδία.

Διαβάστε επίσης:
ΠΟΥ: Ιδιαίτερη ανησυχία για Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ως προς τον δείκτη θετικότητας, Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο «κίτρινο», όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Χάρτης ECDC: Παραμένει «κόκκινη» η Ελλάδα-2

Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού του 4%.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή