Σε λειτουργία το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων

Σε λειτουργία το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη οδοντοστοματολογικό έλεγχο στον άστεγο και άπορο πληθυσμό της Αθήνας προσφέρει το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, που άρχισε να λειτουργεί στην οδό Πειραιώς 35, στο κεντρικό κτίριο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Είναι εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

Στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του ΚΥΑΔΑ μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές οδοντιατρικές, θεραπευτικές πράξεις, όπως:

· εμφράξεις και αντικαταστάσεις παλαιών εμφράξεων (σφραγίσματα)

· αποτρυγώσεις (καθαρισμοί)

· διανοίξεις δοντιών για ενδοδοντική θεραπεία (απονευρώσεις)

· αντιμετώπιση οδονταλγιών και αποστημάτων

· εξαγωγές δοντιών

· παρέχονται επίσης υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής

«Το κοινωνικό οδοντιατρείο είναι ακόμη ένα βήμα για την πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας, με αξιοπρέπεια και σε σύγχρονες συνθήκες. Δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για να βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη. Αυτός είναι ο σκοπός, γι΄αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε» τονίζει σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή