Μέτρα υψίστης ασφαλείας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Μέτρα υψίστης ασφαλείας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί στην Αθήνα ενόψει της εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να συμμετέχουν συνολικά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς και για την αυριανή εκδήλωση – ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τα ξενοδοχεία που θα διαμείνουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μετατραπούν σε «απόρθητα φρούρια».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές. Droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά και θα χρησιμοποιούνται απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων.

Στην επιχείρηση θα συμμετέχουν η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ και θα υπάρχουν εκπαιδευμένοι σκύλοι για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν αύριο για τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, στην Αθήνα, λόγω της τελετής εγκαινίων του νέου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από τις 06:00 έως το τέλος της εκδήλωσης, καθώς και η κυκλοφορία τους από τις 15:00 στα εξής σημεία:

– Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή