25η Μαρτίου: Εναρξη εορτασμών με 21 βολές από το πυροβολείο Λυκαβηττού

25η Μαρτίου: Εναρξη εορτασμών με 21 βολές από το πυροβολείο Λυκαβηττού

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού στις 06:21 το πρωί θα ξεκινήσουν, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα λάβει χώρα στις 08:00 ενώ στις 08:30 θα γίνει δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Στις 08:31, θα επαναληφθούν 21 χαιρετιστήριες βολές στο πυροβολείο του Λυκαβηττού ενώ στις 09:20 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ξένοι ηγέτες θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα ξεκινήσει στις 10:00, μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Την παρέλαση θα παρακολουθήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ξένοι ηγέτες.

Από τις 10:00 έως και τις 11:00, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στις 18:41, θα γίνουν 21 χαιρετιστήριες βολές στο πυροβολείο του Λυκαβηττού ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η υποστολή της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή