Γιάννα Αγγελοπούλου στο Ράδιο «Κ»: Η πανδημία δεν επηρέασε το πρόγραμμα της Επιτροπής

Γιάννα Αγγελοπούλου στο Ράδιο «Κ»: Η πανδημία δεν επηρέασε το πρόγραμμα της Επιτροπής

Επιστρατεύτηκαν τεχνολογικά μέσα για προετοιμασίες διαδικτυακά, ενώ δεν ζητήθηκαν πόροι από το κράτος, τονίζει η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε συνέντευξη στο Ράδιο «Κ».

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από τη συγκυρία, καθώς επιστρατεύτηκαν τεχνολογικά μέσα προκειμένου να γίνονται κάποιες προετοιμασίες και δραστηριότητες διαδικτυακά, τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, μιλώντας στο εορταστικό Ράδιο «Κ», λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. 

«Δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις, υπάρχει έλλειψη απαντήσεων», σημείωσε η κ. Αγγελοπούλου. Ερωτηθείσα σχετικά με το αν υπάρχει χώρος για γιορτές εν μέσω πανδημίας, ανέφερε ότι είναι η στιγμή για τον καθένα να θυμηθεί και να κρατήσει στο μυαλό του κάποια από αυτά που θα γίνουν, με συμβολικό τρόπο και ως αναμνηστικά. 

Υπογράμμισε μάλιστα το μέγεθος της ευθύνης που ανέλαβε η Επιτροπή, προκειμένου οι φετινοί εορτασμοί να αποτελέσουν ένα έτοιμο δείγμα γραφής για το πώς θα πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, σε αυτή την εμβληματική χρονιά. 

Όπως είπε, όταν θεσπίστηκε για πρώτη φορά η Επιτροπή πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, το μεγάλο θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα έβγαινε από μια δεκαετία κρίσης, και για αυτό τον λόγο – όπως ανέφερε – ελήφθη η απόφαση να μην ζητηθούν πόροι από το κράτος. 

Επιπλέον, εξηγεί ότι η στρατηγική της Επιτροπής αποτελούνταν από τέσσερις άξονες: 

1) Την απόδοση φόρου τιμής στην Επανάσταση του 1821

2) Τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τα 200 έτη που μεσολάβησαν

3) Οι ίδιοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν και 

4) Η αξιοποίηση της φετινής χρονιάς προκειμένου να διαφυλαχθεί κάτι ως παρακαταθήκη από την επέτειο.

Παράλληλα, εξηγεί ότι ζητήθηκε από όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στον εορτασμός της επετείου.

Μιλώντας για τα λάθη του 2004 και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε το εγχείρημα του «2021», τόνισε ότι τα παθήματα ευτυχώς γίνονται μαθήματα και πρόσθεσε ότι η επαφή που είχε με τον κόσμο, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις επετειακές εκδηλώσεις, χαρακτηριζόταν από ζεστασιά και δεν αντανακλούσε όσα της καταλογίζονται σχετικά με την περίοδο των Αγώνων. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή