Μάτι: Στον ανακριτή ο Β. Ματθαιόπουλος – Αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων

Μάτι: Στον ανακριτή ο Β. Ματθαιόπουλος – Αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογία για όσα έγιναν τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018, δίνει ενώπιον του 6ου Τακτικού Ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Ο κ. Ματθαιόπουλος είναι ένας από τους τελευταίους κατηγορούμενους σε βαθμό πλημμελήματος που καλούνται να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής.

Συμμετείχε ως υπαρχηγός, τότε, της Πυροσβεστικής στην επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων και τεράστιες καταστροφές.

Σημειώνεται ότι έχουν προηγηθεί οι απολογίες στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., της αυτοδιοίκησης αλλά και της Πυροσβεστικής, μεταξύ των οποίων και ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης ο οποίος φέρεται να υποστήριξε στον δικαστικό λειτουργό πως ο κ. Ματθαιόπουλος τον είχε παρακάμψει και είχε ενημερώσει εκείνος τον πρωθυπουργό ενώ ήταν υπαρχηγός κατά τον επίδικο χρόνο, χωρίς να αναφέρει πως υπήρχαν νεκροί.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή συγκεντρώθηκαν συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι κατά την είσοδο του κ. Ματθαιόπουλου στο δικαστικό κτίριο τον αποδοκίμασαν έντονα, φωνάζοντας ότι θέλουν να απονεμηθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία.

Ο ανακριτής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβει και τις τελευταίες απολογίες των είκοσι εμπλεκομένων στην υπόθεση κρατικών λειτουργών και στελεχών, κατά την επίμαχη περίοδο, της αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Τα αδικήματα που ανά περίπτωση καλούνται να αντικρούσουν αφορούν εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή