Απολογία Ματθαιόπουλου για Μάτι

Απολογία Ματθαιόπουλου για Μάτι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου βαίνει προς το τέλος η ανακριτική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών, σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες και τις τεράστιες υλικές και φυσικές καταστροφές.

Ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος απολογήθηκε χθες ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία, και έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ανακριτικό γραφείο ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης για τα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

«Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι», «ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν συγγενείς θυμάτων, ενώ άλλοι έθεσαν το θέμα της μετατροπής της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Πάντως η ανάκριση που έχει κρατήσει ήδη αρκετό καιρό, βαίνει προς το τέλος της, καθώς απομένουν λίγες ακόμα ανακριτικές πράξεις για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης, για δεκάδες κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή