Εξιχνιάστηκε το «ριφιφί» σε θυρίδες τράπεζας

Εξιχνιάστηκε το «ριφιφί» σε θυρίδες τράπεζας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσεκτική παρακολούθηση των καμερών της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, σε συνδυασμό με αναλύσεις σε δείγματα DNA, οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του δράστη των διαρρήξεων τεσσάρων θυρίδων, οι οποίες είχαν γίνει αντιληπτές τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 58χρονος συλληφθείς κατείχε και εκείνος θυρίδα στο ίδιο τραπεζικό κατάστημα και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βιολογικό υλικό του εντοπίστηκε σε σημείο διαρρηγμένης θυρίδας επιτρέποντας την ταυτοποίησή του.

Στις 13 Νοεμβρίου 2020 μία κάτοχος κατήγγειλε ότι η τραπεζική της θυρίδα είχε παραβιαστεί και είχε κλαπεί το περιεχόμενό της. Η προηγούμενη επίσκεψή της ήταν τον Αύγουστο, οπότε αρχικά η δράση των διαρρηκτών τοποθετήθηκε από την αστυνομία κατά το διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου. Ακολούθησε έλεγχος στο υποκατάστημα και διαπιστώθηκε ότι άλλες τρεις θυρίδες είχαν παραβιαστεί, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων (χρήματα και τιμαλφή) να υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θύματα των διαρρήξεων είχαν δεν είχαν επισκεφθεί τις θυρίδες τους για περισσότερο από μισό χρόνο. Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε και μία απόπειρα διάρρηξης σε άλλη θυρίδα. Το συγκεκριμένο κατάστημα διαθέτει περίπου 1.500 θυρίδες, οπότε το αστυνομικό έργο ήταν εξαρχής σύνθετο. 

Η διοίκηση της τράπεζας παρέδωσε στην Ασφάλεια κατάλογο με τα στοιχεία δικαιούχων των θυρίδων, μια λίστα που περιελάμβανε τουλάχιστον 300 ονόματα. Οι αστυνομικές αρχές έλεγξαν το προφίλ τους και το ποινικό τους παρελθόν για να φανεί εάν θα προέκυπταν πιθανοί ύποπτοι. Ακόμη μελετήθηκαν πλάνα από τις κάμερες της τράπεζας και εκτιμήθηκε ως στοιχείο η επισκεψιμότητα κάποιων κατόχων στις θυρίδες τους. Αυτά τα στοιχεία από μόνα τους πάντως δεν θα ήταν αρκετά για να βρεθεί ο υπαίτιος ή οι συνεργοί του. Στον χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες δεν υπάρχουν τοποθετημένες κάμερες για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των δικαιούχων καθώς και για να μη γνωρίζουν ούτε οι υπάλληλοι του καταστήματος το περιεχόμενο. 

Μετά την αρχική έρευνα αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε δεύτερη αυτοψία στις θυρίδες από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Από αυτές τις έρευνες βρέθηκε το επίμαχο γενετικό υλικό, το οποίο οδήγησε στον φερόμενο ως δράστη. 

Χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας συνέλαβαν για τις διαρρήξεις έναν 58χρονο, πελάτη της συγκεκριμένης τράπεζας, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε άπατες με υπολογιστές. Μέχρι στιγμής, έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να είχε κάποιο συνεργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή