Η ΕΔΕ για την καταγγελία για αστυνομικό με πιστόλι
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Η ΕΔΕ για την καταγγελία για αστυνομικό με πιστόλι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εσωτερική έρευνα της αστυνομίας για ένα από τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της 9ης Μαρτίου. Ο λόγος για τη δημοσιοποίηση ερασιτεχνικής φωτογραφίας στην οποία, όπως καταγγέλθηκε, ένας αστυνομικός της ομάδας «Δράση» προέταξε το όπλο του σε διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ στο πλαίσιο της οποίας η επίμαχη φωτογραφία στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση. 

Παρά την επεξεργασία της ωστόσο, τα εργαστήρια δεν έδωσαν σαφή απάντηση εάν πράγματι επρόκειτο για όπλο ή για άλλο αντικείμενο. Πάντως, ο ίδιος ο αστυνομικός της ομάδας «Δράση» που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αρνήθηκε ότι τράβηξε όπλο και υποστήριξε ότι κρατώντας το γάντι του σήκωσε το χέρι προκειμένου να υποδείξει στους συναδέλφους του προς ποια κατεύθυνση έπρεπε να κινηθούν. 

Ενα ακόμα κρίσιμο στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα για το περιστατικό, είναι ότι ο αστυνομικός είναι δεξιόχειρας, ενώ στην επίμαχη φωτογραφία εμφανίζεται να κρατάει το αντικείμενο στο αριστερό του χέρι. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασυνήθιστο, εάν όχι αδύνατο. Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για πέντε ακόμα καταγγελίες και περιστατικά που φέρονται να διαδραματίστηκαν το βράδυ των άγριων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Την ευθύνη της διαδικασίας έχει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.