ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση στους εκπαιδευτικούς για τα μη διατεθέντα εμβόλια

Παράταση στους εκπαιδευτικούς για τα μη διατεθέντα εμβόλια

Παράταση έως και αύριο δόθηκε στους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν από αδιάθετα εμβόλια. Αυτό ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ. Ζέττα Μακρή με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου, έως και σήμερα έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί περίπου το 30% των εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή, απρόθυμοι να εμβολιαστούν εμφανίζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στις δομές ειδικής αγωγής – δήλωσαν το 52% των εκπαιδευτικών και το 22% των μαθητών – παρά το προνόμιο του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού, που εξασφάλισε το υπ. Παιδείας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα καταγράφουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν και τη συναίνεσή τους ως προς την παροχή των απαραίτητων προσωπικών δεδομένων. Ο κατάλογος των εκπαιδευτικών θα είναι κοινός για τις δύο βαθμίδες και η ταξινόμηση θα γίνεται με βάση την ηλικία κατά φθίνουσα σειρά. Οι εμβολισμοί θα γίνονται μετά τις 3 το απόγευμα και αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή.

Πάντως, η ΔΟΕ διαμαρτυρήθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν, εξ ου και η παράταση. Σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι «έφτασε πριν από λίγο στα email των συναδέλφων ενημέρωση με την οποία καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να στείλουν αυθημερόν (σήμερα Δευτέρα 29/3) υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη στο email του σχολείου τους (ακόμη και μέχρι τις 13.30!)». Έτσι, η ΔΟΕ ζητά να δοθεί περιθώριο 2- 3 ημερών τουλάχιστον, για να κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και να ανακοινωθεί σε ποιας εταιρείας αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος.

Διαβάστε ακόμη: Από τις 2 Απριλίου ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις