ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλος: Ο νέος «ψηφιακός βοηθός» στο Ελ. Βενιζέλος που θα ενημερώνει για τον κορωνοϊό

Φίλος: Ο νέος «ψηφιακός βοηθός» στο Ελ. Βενιζέλος που θα ενημερώνει για τον κορωνοϊό

O «Φίλος» προστίθεται πιλοτικά στο δυναμικό του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών και στη διάθεση των ταξιδιωτών για την πληροφόρησή τους, σε θέματα που αφορούν στο ταξίδι σε σχέση με κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον νέο «ψηφιακό βοηθό», με φιλική διάθεση, γνώσεις αλλά και φιλομάθεια. Ο «Φίλος» συστήνεται στους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου www.aia.gr και αναμένει να καθοδηγήσει το κοινό, αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις του, πάντα σε σχέση με την COVID-19, είτε πρόκειται για το ταξίδι, είτε για άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου, μέτρα προστασίας που ισχύουν στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Φίλος: Ο νέος «ψηφιακός βοηθός» στο Ελ. Βενιζέλος που θα ενημερώνει για τον κορωνοϊό-1

Ο ταξιδιώτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσει τον «Φίλο», σε μια διαδραστική επικοινωνία που θα τον βοηθήσει γρήγορα και φιλικά στο ταξίδι του, ενώ παράλληλα, ο «Φίλος» θα εμπλουτίζει και θα αναβαθμίζει όλο και περισσότερο τη νοημοσύνη του στην πρώτη, πιλοτική φάση της «ζωής» του. 

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, τον ψηφιακό «Φίλο» υλοποίησε η ICAP σε συνεργασία με την ελληνική startup εταιρεία SmartRep, χρησιμοποιώντας επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) και την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Σύντομα, ο ψηφιακός βοηθός θα βρίσκεται και σε άλλα ψηφιακά κανάλια, ώστε να εξυπηρετεί άμεσα τους ταξιδιώτες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, παράλληλα με όλο το πλέγμα των υπηρεσιών πληροφόρησης που παρέχει το αεροδρόμιο όλο το εικοσιτετράωρο.