ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την υπόθεση Novartis

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την υπόθεση Novartis

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ανακριτικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis σχετικά με την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων, καθώς και τις λοιπές καταγγελίες εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αποτελεί και το κεντρικό πρόσωπο της διερεύνησης στο πλαίσιο των διατάξεων για το ειδικό δικαστήριο. 

Η ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, μετά την περιπέτεια της υγείας της, λόγω COVID, συνεχίζει τις ανακρίσεις με την εξέταση δικαστικών λειτουργών που έχουν καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο τους από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έχει παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής μαζί με άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις και ερευνάται για σειρά αδικημάτων, προκειμένου να κριθεί εάν τελικώς θα δικαστεί ή μη από το ειδικό δικαστήριο.

Πέραν των πολιτικών που έχουν ήδη εξεταστεί (Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παν. Πικραμμένος, Δημ. Αβραμόπουλος και άλλοι) καθώς και τους εισαγγελείς Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου, Ιωάννη Αγγελή και άλλους, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έχει κληθεί σε κατάθεση στις 9 του μήνα, ενώ μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να εξεταστεί και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρασκηνιακές παραδικαστικές δραστηριότητες.

Ο Σάμπυ Μιωνή έχει κληθεί σε κατάθεση στις 22 του μήνα από την ανακρίτρια και η κατάθεσή του αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον. Πάντως, η ανακριτική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ακόμη καιρό, καθώς θα κληθούν σε εξηγήσεις και οι παραπεμφθέντες από τη Βουλή, διαδικασία που θα πάρει χρόνο, έως ότου αποφασιστεί από το δικαστικό συμβούλιο τι θα γίνει. Αν δηλαδή θα συγκροτηθεί για την υπόθεση ειδικό δικαστήριο ή όχι.