«Αντάρτικο» από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

«Αντάρτικο» από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναίρεση της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, ζητούν οι έμποροι των τριών περιοχών, με ορισμένους από αυτούς να προαναγγέλλουν «αντάρτικο», ανοίγοντας τα καταστήματά τους τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί ακυρώθηκε το άνοιγμα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα

«Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη στιγμή, να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, να δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα, που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες» τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει πως «η αιφνιδιαστική απόφαση που λήφθηκε αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης» και πως «οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων για την επίδραση του λιανεμπορίου στην εξάπλωση της πανδημίας αφήνουν αναπάντητα βασανιστικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται. Η υγεία είναι προτεραιότητά μας, αλλά και η επιβίωσή μας είναι μέλημά μας» δηλώνει ο κ. Ζορπίδης.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.) κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση, η οποία δοκιμάζει και άλλο τις αντοχές χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο δίνουν μάχη επιβίωσης, λόγω της υγειονομικής κρίσης».

Όπως σημειώνει, «προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να αναστείλει το άνοιγμα της αγοράς για μία εβδομάδα σε μία πόλη όπου χθες είχε 350 κρούσματα, όταν την ίδια ώρα στην πρωτεύουσα όπου καταγράφεται το 60% του συνόλου των κρουσμάτων της χώρας και οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα 100% τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την προσεχή Δευτέρα!».

Η Ο.Ε.Ε.Θ. θεωρεί πως «αναμφισβήτητα πρόκειται για κατάφωρα άδικη απόφαση, καθώς αξιολογεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά μια κατάσταση στην οποία στην τελική την πληρώνει η περιφέρεια, δηλαδή η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα».

Η ομοσπονδία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να πάρει πίσω την απόφασή της και να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη από την προσεχή Δευτέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει αποφασισμένη να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των επαγγελματιών και των εμπόρων.

Οι έμποροι της Πολίχνης ξεκαθάρισαν πως τη Δευτέρα θα ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους. «Όλοι οι έμποροι της περιοχής στην Πολίχνη – περίπου 100 – είναι αγανακτισμένοι και έχουν αποφασίσει τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματά τους με κάθε κόστος» ανέφερε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιφιγένεια Τοσίδου.

Μαύρες σημαίες στην Πάτρα

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή