ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνδρο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνδρο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Upd 16:30. Οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 μποφόρ, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών στην Άνδρο, οι οποίοι δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Ρέματα.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση και δεύτερου οικισμού, ενώ με εντολή του υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για να διερευνήσει τα αίτιά της.

Οι εκκενωθέντες οικισμοί είναι οι «Ρέματα» και «Ατένι», ενώ σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση.

Οπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

Στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Πλέον επί τόπου επιχειρούν, 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες εθελοντών και των δήμων.

Σε ανάρτησή του, νωρίτερα, ο δήμαρχος Ανδρου ζήτησε από τους κατοίκους του χωριού των Ρεμάτων «να εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή».