Λιανεμπόριο: Επιμένουν οι έμποροι, «ώρα ευθύνης» απαντά η κυβέρνηση

Λιανεμπόριο: Επιμένουν οι έμποροι, «ώρα ευθύνης» απαντά η κυβέρνηση

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση στους πολίτες τους περιφερειάρχες και τους εμπόρους σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα να επιδείξουν σύνεση και κατανόηση, να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι λοιμωξιολόγοι και να κάνουν υπομονή απευθύνει η κυβέρνηση ώστε να μην καταστραφούν οι θυσίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. 

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι το κλίμα δεν είναι συγκρουσιακό, αλλά συναινετικό καθώς πρόκειται για μια ώρα ευθύνης και οι αιρετοί θα πρέπει να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να μην υπάρχει διπλή γραμμή διαφορετική δηλαδή από αυτήν την κυβέρνησης. 

Σε ό,τι αφορά στη στήριξη των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας στις περιοχές αυτές αναμένεται να ισχύσει ό,τι και στις επιχειρήσεις στην υπόλοιπη χώρα. 

Πρόεδρος ΕΣΘ: «Οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο»

Τη διαβεβαίωση ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης αύριο, έδωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Παντελής Φιλιππίδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, τότε θα εξεταστούν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κλάδου.

Δύο επιλογές για το λιανεμπόριο μετά τις αντιδράσεις

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, τέθηκαν δύο επιλογές για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Αχαΐας, μετά την απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Διαβάστε ακόμη: Αναβρασμός στον εμπορικό κόσμο και αίτημα αποζημίωσης

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις που έκανε, «η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων».

«Η δεύτερη επιλογή», συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας, «είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα», εξηγώντας ότι «ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή