Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα Άνδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν:

  • 55 πυροσβέστες
  • 15 οχήματα
  • 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ
  • 3Α/Φ και 3Ε/Π (2 του Π.Σ. και 1 του Ε.Σ.)
  • συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Άνδρου.

Σημειωνεται πως μεικτό κλιμάκιο του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση και δεύτερου οικισμού. Οι εκκενωθέντες οικισμοί είναι οι «Ρέματα» και «Ατένι», ενώ σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση.

Οπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

Στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Πλέον επί τόπου επιχειρούν, 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες εθελοντών και των δήμων.

 

Σε ανάρτησή του, νωρίτερα, ο δήμαρχος Ανδρου ζήτησε από τους κατοίκους του χωριού των Ρεμάτων «να εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή